Bel voor een afspraak of informatie023 - 525 84 43

mr. Ellen Verschuur- van der Voort

Mr Ellen Verschuur- van der VoortHaar grondige kennis van de problematiek rond echtscheiding is één rode draad door de loopbaan van mr. Ellen Verschuur. Betrokkenheid bij kleine en middelgrote ondernemers is een andere. En een derde rode draad is zeker de ambitieuze professionele instelling van de Haarlemse advocate, die van zichzelf zegt: ‘Ik probeer steeds weer nieuwe dingen te leren’. Tijdens haar studie legde Verschuur zich toe op het vennootschapsrecht. Nadat ze in 1992 koos voor het advocatenbestaan deed ze de specialisatieopleiding van de Vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsbemiddelaars (VFAS), waarvan ze ook lid is. Weer later volgde Verschuur de mediation opleiding. Verschuur staat ingeschreven bij het Nederlands Mediation Instituut (NMI).

Wanneer echtscheidingsrecht en ondernemingsrecht samen komen is dat voor de Haarlemse juriste een extra uitdaging: ‘Een echtscheiding raakt niet alleen man, vrouw en kinderen maar heeft ook zakelijke aspecten; soms heel ingewikkelde. Dat geldt zeker als een ondernemer gaat scheiden’. Tegenwoordig begeleidt zij veel ondernemers en particulieren op gebieden als huurrecht, rechtsvorm (vennootschap, VOF of eenmanszaak), bedrijfsopvolging en verkoop. Zij gebruikt daarbij de ervaring die ze niet alleen als advocaat opdeed maar ook in het bedrijfsleven. Na enkele jaren als griffier bij de rechtbank in Haarlem werkte ze bijvoorbeeld bij een belastingadvieskantoor, als bedrijfsjurist en verzekeringsdeskundige bij een houtimporteur en als interim manager bij een organisatieadviesbureau.

Maar er zijn meer rode draden. Zo studeerde Verschuur niet alleen af in Nederlands Recht (1985) maar ook in Scandinavische Talen (1983). Haar kennis van de Zweedse taal en het Zweedse recht zet de deur open voor cliënten die op dat land zijn georiënteerd. En dat is bij die cliënten niet onopgemerkt gebleven. Behulpzaam daarbij is ook het feit dat Verschuur zich heeft gespecialiseerd in internationaal privaatrecht. Zij heeft inmiddels een ruime ervaring in zaken die aanknopingspunten hebben met Zweden dan wel Zweeds recht. Wat Ellen Verschuur doet, wil ze goed doen. Ze analyseert scherp, beoordeelt de mogelijkheden in een zaak kritisch en heeft er plezier in om ergens net iets meer over te weten. ‘Ik ga voor het maximale en ik denk van nature niet snel aan schikken. Maar een cliënt mag wel van me verwachten dat ik het hardop zeg als ik denk dat een zaak geen grote kans heeft’.